Proizvodnja

Specijalizovani smo u obradi metala te proizvodimo različite vrste metalnih proizvoda.
Neprestano radimo na poboljšanju i razvoju naših proizvodnih kapaciteta i držimo korak sa novim tehnologijama u sektoru proizvodnje metalnih konstrukcija.
Naše usluge su prilagođene vašim specifičnim potrebama. S preko deset godina iskustva u proizvodnji, mi smo partneri koji vam mogu pomoći da ostvarite svoju viziju. Nudimo širok raspon usluga koje nam omogućavaju da budemo jedini potreban partner za sve vaše proizvodne zahtjeve.
USLUGE PROIZVODNJE
Rezanje metala
 • Rezači lima:
  Koristimo mašine koje su dizajnirane za rezanje limova različite debljine i mogu se koristiti za rezanje različitih materijala, uključujući željezo, čelik, aluminij, bakar i nehrđajući čelik. Možemo rezati limove debljine od 3 do 8 mm i širine od 1200 do 3100 mm.
1 / 9
USLUGE PROIZVODNJE
Rezanje metala
 • CNC laser:
  CNC lasersko rezanje je proces rezanja metala pomoću laserskog zraka koji se usmjerava putem računarske numeričke kontrole (CNC sistema). Laserski zrak je usmjeren na metalni radni komad, koji se zatim topi, sagorijeva ili isparava kako bi se stvorila željena forma. Možemo rezati limove od čelika debljine od 3 do 20 mm (dimenzije radnog stola 2000x4000 mm).
2 / 9
USLUGE PROIZVODNJE
Rezanje metala
 • CNC plazma:
  CNC plazma rezanje je proces koji koristi računarsku numeričku kontrolu (CNC) za vođenje plazma gorionika visoke definicije kako bi se rezali električno provodni materijali poput čelika, nehrđajućeg čelika, aluminija, mjedi i bakra. CNC sistem kontrolira kretanje plazma gorionika, koji se koristi za rezanje metalnog radnog komada u željeni oblik. Možemo rezati limove od čelika debljine od 3 do 30 mm (dimenzije radnog stola 2000x6000 mm).
3 / 9
USLUGE PROIZVODNJE
Savijanje limova
 • CNC presa (snaga 250 t):
  CNC sistem kontroliše pokrete pres brave, koja se koristi za stezanje radnog komada između odgovarajućeg umrlika i štance. Metal se zatim savija pod željenim uglom. Sa našom CNC presom (snaga 250 t) možemo savijati limove debljine do 10 mm (maksimalna dužina od 6 mm).
4 / 9
USLUGE PROIZVODNJE
Bušenje šipki, profila i cijevi
 • CNC bušilica FICEP:
  CNC automatske mašine za bušenje čelika omogućavaju proizvođačima da postignu visokokvalitetne i dosljedne rezultate uz minimalnu ljudsku intervenciju. Ove mašine mogu obraditi različite vrste čelika i bušiti rupe različitih veličina i oblika na svim vrstama profila i cijevi debljine do 12 mm.
5 / 9
USLUGE PROIZVODNJE
Sačmara
 • CNC granulacija sačme:
  To je proces koji se koristi u industriji proizvodnje i pripreme površina kako bi se očistile i pripremile metalne površine za daljnju obradu ili završnu obradu. Proces uključuje upotrebu visokobrzinskih projektila (kao što su čelične kuglice, granulat ili pijesak) za pucanje metalne površine, uklanjanje bilo kakvih hrđe, ljestvi ili drugih površinskih nečistoća. Možemo ponuditi granulaciju sačme materijala do razine zahtjeva Sa2.
6 / 9
USLUGE PROIZVODNJE
Zavarivanje
 • MIG (Inertni plin metala) i TIG (Inertni plin volfram) dvije su popularne tehnike zavarivanja koje se koriste u proizvodnoj i građevinskoj industriji. MIG zavarivanje je automatizirani proces koji koristi žičanu elektrodu za spajanje dvije metalne površine. Žica se dovodi kroz pištolj za zavarivanje, koji također emitira inertni plin za zaštitu zavara od atmosferske kontaminacije. S druge strane, TIG zavarivanje je ručni postupak koji koristi volframovu elektrodu za stvaranje luka koji topi metalne površine. Zavarivač zatim ručno dodaje dodatni metal u spoj kako bi spojio dvije površine. Nudimo zavarivanje svih vrsta konstrukcijskih čelika MIG i TIG postupkom u skladu sa standardima EN ISO 3834-2 i EN 1090 (EXC3).
7 / 9
USLUGE PROIZVODNJE
Zavarivanje
 • Robotsko MAG zavarivanje (radne dimenzije 2 x 5 m): Robotsko MAG zavarivanje je vrlo učinkovit i precizan postupak zavarivanja koji koristi električni luk za međusobno zavarivanje dva materijala. Proces uključuje dovođenje smotane žice za zavarivanje kao elektrode kroz jedinicu za dovod žice do vrha plamenika, gdje se topi u luku. Rastaljeni materijal se zatim stapa uz pomoć visoke topline. Robotizirano MAG zavarivanje obično se koristi za zavarivanje limova, uglavnom čelika.
8 / 9
USLUGE PROIZVODNJE
Premazivanje
 • Visokokvalitetno premazivanje čeličnih proizvoda uključuje nanošenje sloja zaštitnog materijala na površinu čelika kako bi se spriječilo hrđanje ili korodiranje tijekom vremena. Proces premazivanja obično uključuje čišćenje čelične površine kako bi se uklonila sva prljavština, masnoća ili druga onečišćenja koja mogu utjecati na prianjanje materijala premaza. Nakon što je površina čista, na čelik se nanosi sloj temeljnog premaza kako bi se dodatno poboljšalo prianjanje materijala za oblaganje. Konačno, stvarni materijal za premazivanje nanosi se na čeličnu površinu različitim metodama kao što su prskanje, uranjanje ili valjanje. Konačni rezultat visokokvalitetnog postupka premazivanja je proizvod od čelika koji nije samo zaštićen od vremenskih uvjeta, već i izgleda dobro i traje.
9 / 9
Pogledajte galeriju naših projekata
Saznajte više
Kontaktirajte nas kako bi saznao više o našoj kompaniji, rješenjima i mogućnostima.
Kontaktirajte nas
Follow us
NCMC d.o.o.
3. GMB "Jastrebovi" 29
74230 Usora
Bosna i Hercegovina
+387 32 891 208info@ncmc.bawww.ncmc.ba
NCMC LLC
State of Delaware, 108 Lakeland Ave.
Dover, Delaware 19901
USA
+14692681608info@ncmc.bawww.ncmc.ba
NCMC LTD
22 Adelaide Street West, #3600,
Bay Adelaide Center, East Tower,
Toronto, Ontario, Canada, M5H 4E3
info@ncmc.bawww.ncmc.ba
NCMC, Kovinske konstrukcije, d.o.o.
Maistrova ulica 16, Kamnik 1241
Slovenia, DŠ: SI-28491467
+386 41 691 080info@ncmc.bawww.ncmc.ba
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Follow us
© 2024 Sva prava zadržana. NewCold Metal Construction d.o.o.
©2024 NCMC, SVA PRAVA ZADRŽANA. DIZAJN/DEVELOPMENTWIRE – DIGITALNA KREATIVNA AGENCIJA