Industrijski kompleks
Press
May 24, 2024
Industrijski kompleks

Investicija od 16,5 miliona KM: NCMC sagradio impresivan proizvodni centar u općini Usora

Bosanskohercegovačka kompanija NewCold Metal Construction (NCMC) predstavlja simbol uspjeha i kontinuiranog napretka u industriji proizvodnje i montaže skladišnih sistema i metalnih konstrukcija. Otkako je započela sa radom 2012. godine kao lokalna firma u općini Usora, Bosna i Hercegovina, tada pod imenom Global Metal Constructions (GMC), današnji NCMC je evoluirao iz lokalnog igrača u globalnog lidera u samo deset godina. U 2023. godini postignut je dogovor o ključnom partnerstvu s holandskom kompanijom NewCold što je, na temeljima i ekspertizi GMC, rezultiralo osnivanjem nove kompanije, NewCold Metal Construction. Ovo partnerstvo označilo je novu eru rasta i razvoja za kompaniju, ističući njihovu posvećenost prema inovacijama, ali i učvrstilo poziciju globalnog lidera u proizvodnji i montaži visokoregalnih skladišta.

„Uspješno smo priveli kraju dosta kompleksnu finalnu fazu akvizicije, a izgradnja ovog proizvodnog pogona predstavlja prvu investicijsku fazu NCMC-a u novoj strukturi“, objašnjava Adnan Bajraktarević, generalni direktor NCMC-a, motive za izgradnju proizvodnog centra. „Kroz inovativan pristup i neprestani rad na kvaliteti, NCMC je vrlo brzo proširio svoje poslovanje izvan granica BiH i već niz godina smo na globalnom tržištu. Naša potvrđena stručnost u montaži automatiziranih visokoregalnih skladišta stekla je svjetsko priznanje i omogućila nam da budemo lideri u svojoj industriji. S ovim je, kao logičan korak, stigao i plan o izgradnji vlastitog proizvodnog kompleksa koji će zadovoljiti sve standarde koje naši kupci od nas traže“, nastavlja Bajraktarević.

Industrijski gigant u Usori

U skladu sa svojom vizijom, NCMC je donijela odluku o izgradnji novog proizvodnog centra u Usori, vrijednog 16,5 mil KM. Ovaj centar ne samo da upotpunjava i proširuje proizvodni asortiman, već je i simbol njihovog trajnog angažmana prema lokalnoj zajednici i razvoju industrije.

Novi proizvodni centar se prostire na 10.000 kvadratnih metara prostora i predstavlja spoj moderne tehnologije i iskustava iz najboljih praksi prikupljenih od najznačajnijih svjetskih autoriteta ove branše. To je prostor na kojem se najsavremenija oprema susreće s lokalnom stručnošću i predanim radom.

U velikom i suvremenom prostoru NewCold Metal Construction (NCMC) su proizvodni pogoni za proizvodnju racking sistema. Zanimljiv je i podatak da je NCMC jedina kompanija u Bosni i Hercegovini koja proizvodi ove sisteme, izvozi ih i montira na globalnom tržištu. Ovaj poduhvat nije samo rezultat stručnosti i predanosti tima NCMC-a, već je i pokazatelj visokog nivoa kvalitete koji kompanija garantuje svojim klijentima širom svijeta.

Novi i moderan trening centar i sportski tereni za lokalnu zajednicu

Osim impresivnog proizvodnog kompleksa otvoren je i novi trening centar, namijenjen obuci novih radnika za proizvodnju i montažu visokoregalnih sistema. Ovaj moderni trening centar, opremljen najsavremenijom opremom, pruža adekvatan prostor i mogućnosti za obuku radnika, a posebno za rad na visinama što je neophodno za montažu racking sistema. Zaštita na radu je izuzetno važno pitanje i fokus u NCMC, te je ovaj trening prostor dizajniran, projektovan i opremljen kako bi radnicima pružio najbolju moguću obuku za siguran i produktivan radni okoliš.

Uz nove objekte, NCMC je također uredio teniske i fudbalske sportske terene i stavio ih na raspolaganje lokalnoj zajednici. Ovo je gesta kompanije koja aktivno doprinosi kvaliteti življenja i široj društvenoj zajednici, nudeći mjesto za rekreaciju i sportske aktivnosti organizacijama, institucijama i klubovima ove geografske čestice.

Kao dio širenja i unapređenja kompleksa, NCMC je poboljšao kompletnu infrastrukturu posjeda, kupivši dodatne zemljišne parcele koje su preduslov za dalje širenje i izgradnju novih objekata. Tokom izgradnje proizvodnog centra, uložena su značajna sredstva i u izgradnju putne infrastrukture, kako bi se olakšao pristup i transport robe. Također, izgrađena je adekvatna parking zona za sve, kako za radnike tako i za posjetitelje, čime se osigurava udobnost i praktičnost za  sadašnje i buduće korisnike ovog kompleksa.

Ova vrijedna investicija, dakle, ne samo da doprinosi unapređenju poslovanja NCMC-a, kao jedne od najuspješnijih kompanija u BiH, već ima i dalekosežnu korist za dobrobit lokalne zajednice i okoline. Svakako će biti zanimljivo pratiti naredne razvojne faze ovog neobično uspješnog poslovnog projekta iz Usore.

Bram Hage, osnivač NewCold-a i Adnan Bajraktarević, generalni direktor NCMC-a
"The NMC joint venture extends our reach and adds to our deep expertise across cold chain logistics. This strategic partnership with GMC reinforces NewCold’s vertical integration and bolsters our growth strategy for our customer-centric, end-to-end, advanced logistics solutions." Bram Hage NewCold Founder and CEO Bram Hage
Bram Hage
NewCold Founder and CEO Bram Hage
We look forward to hearing from you
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Follow us
NCMC d.o.o.
3. GMB "Jastrebovi" 29
74230 Usora
Bosnia and Herzegovina
+387 32 891 208
info@ncmc.ba
www.ncmc.ba
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Follow us
© 2024 All Rights Reserved NewCold metal Construction d.o.o.
©2020 GMC GROUP, ALL RIGHTS RESERVED. DESIGNED / DEVELOPED BYWIRE – DIGITAL CREATIVE AGENCY